Máte pocit, že se vám tuk ukládá do problémových partií jako je bříško nebo boky? Nejste kvůli tomu spokojeni se svojí postavou a teď v létě se bojíte svléknout do plavek nebo tílka a šortek? Máme pro vás řešení, a to laserovou liposukci. Jde o poměrně běžný zákrok, kterého se nemusíte bát, navíc se pak sami sobě budete víc líbit a naroste vám i sebevědomí.

Když se řekne liposukce

Mnozí z nás, když slyší o nějakém zákroku, znejistí. S liposukcí je to úplně stejné, přitom jde o šetrný zákrok, kterého není třeba se bát. Jde o výkon, při kterém dojde k redukci množství podkožního tuku pomocí kanyly a odsávací soupravy. Tukové buňky se rozbijí a rozpustí, poté se šetrně odsají z těla pryč. Zákrok je poměrně krátký a bezbolestný, výsledek vás pak překvapí.

Víte, že nejpopulárnější je liposukce břicha nebo liposukce boků a dalších problematických partií jako stehna či hýždě?

Jaké jsou druhy liposukce?

Jak se mění doba, mění se i metody procedur pro tvarování těla. Když je řeč o liposukci, pak se můžete momentálně setkat s:

  • Vibrační liposukcí, která se provádí tak, že dojde nejdřív k napuštění odsávané oblasti tumescentním roztokem, poté chirurg může začít odsávat pomocí kanyly s drobnými otvory. V oblasti zad a dalších partiích s povadlou kůží se dá kombinovat s radiofrekvenční liposukcí pomocí Body Tite.
  • Tumescentní liposukcí, u které se ošetřovaná oblast napustí tumescentním roztokem, který obsahuje léky na tlumení bolesti, krvácení a tvorby kyselých odpadních produktů, díky tomu se nemusíte tolik po operaci bát bolestí.
  • Radiofrekvenční liposukcí BodyTite, která je jediná na trhu, která řeší nejen odsátí tuku, ale i vzhled kůže nad odsávanou oblastí. Body Tite kůži zpevní, vypne, dokáže zastavit i drobné cévní krvácení. Urychlí hojení a celkově zlepší výsledný efekt liposukce.
  • Kombinací výše uvedených druhů, kterou nabízí např. klinika Asklepion. Tato metoda je 2x účinnější než běžné liposukce, v oblasti bříška ji navíc můžete doplnit o abdominoplastiku, která pomůže s povolenou a povislou kůží v oblasti břicha.

A jak samotný výkon probíhá?

Počítejte s celkovou anestezií, která ale nebude dlouhá. Celý výkon trvá 30 až 60 minut. Na zákrok se musíte dostavit nalačno, s umytými vlasy a bez líčení.  Po zákroku je třeba klidový režim po dobu 7 až 10 dní, ke sportu se můžete pomalu vracet asi 6 týdnů po operaci. A to se dá vydržet. Nebo ne?