Dlouho jste už doma nepekli žádný koláč a máte chuť si něco dobrého ukuchtiť? Nechte se inspirovat našim receptem na chutný domácí medovník. Řekneme si, jaké ingredience budeme potřebovat na přípravu a jak máme postupovat. Stačí pokračovat ve čtení.
Ingredience:
- 250 g cukru krupice
- 300 g hladké mouky
- 3 vajíčka
- 200 g másla (nebo tuku na pečení Hera apod.)
- 2-3 lžíce medu
- ořechy (na posyp)
- 1 lžička jedlé sody
Na krém:
- 250 g másla
- 1 plechovka kondenzovaného méka
Když máme všechny potřebné ingredience v uvedených množstvích, můžeme se pustit do přípravy těsta.
Připravíme si vodní lázeň, do kterého vložíme hrnec s máslem. Máslo necháme rozpustit. Následně postupně přidáváme cukr, med, vejce a jedlou sodu. Směs promícháme a přidáme mouku. Směs vymícháme do hladka. Mícháme dokud nedosáhneme nažloutlú barvu. Připravíme si papír na pečení, na který naneseme tenkou vsrtvu těsta. Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut. Postup několikrát opakujeme, abychom získali dostatečný počet tenkých plátů. Upečené pláty je nutné oříznout po okrajích. Pak si připravíme krém. Krém vyrobíme z másla a mléka. Následně krémem spojíme jednotlivé pásy. Koláč potřeme zbývajícím krémem a posypeme nasekanými ořechy. Hotový koláč necháme několik hodin odležet.
Přejeme Vám hodně štěstí při přípravě chutného medovníku.
Zdroj obrázku: www.sxc.hu