Plánujete důležité posezení s kolegy z práce nebo si jen chcete udělat příjemné nedělní odpoledne. Mají svou hlavní úlohu sehrát kvalitně připravené steaky? Pokud patříte do skupiny lidí, kteří se chystají na svou barbecue poprvé, tak dejte trochu času našemu článků. My vám prozradíme jak na propečení hovězích steaků. Při tepelné úpravě masa se musí dodržovat určité zásady. Je velmi těžké se do grilování pouštět bez jakýchkoliv zkušeností. Většinou takové pokusy dopadnou naprostým fiaskem a na výrobu steaků zanevřete. To by byla velká škoda, jelikož lahodné a především šťavnatý kousek masa se nedá ničím nahradit.

Vše se odvíjí od řádného výběru masa. Mělo by být dokonale vyzrálé. To poznáte tak, že když do něj zapíchnete bříško palce, tak následný otisk v mase zůstane. Nebo si zajděte za kvalitním řezníkem, kterému důvěřujete. Falešná svíčková je na hovězí steaky úplně nejlepší volbou. Je více než jasné, že každý bude mít rád jinou úpravu. Někdo preferuje krvavější styl a ti další mají zase rádi propečené. Odborníci na grilování masa vám ale prozradí, že propečený hovězí steak nemá na talíři co dělat. Nejlépe si ho vychutnáte, pokud bude krvavý nebo středně propečená, také zvaný medium.

Pro úplné laiky je zde nepsané Lucifernické pravidlo. Každý půlcentimetr masa představuje 2 minuty opékání navíc. Obvykle se doba přípravy pohybuje kolem 7-10 minut po každé straně. Také postačí, když použijete obracečku a stlačíte maso na grilu. V případě, že je měkké, tak bude ještě nedostatečně propečené, přímo syrové. Jakmile začne pružit, máme medium. Ve fázi, kdy je na stlačení tvrdé, tak ho máme skrz na skrz propečené. U profesionálů většinou naleznete velice zajímavou pomůcku v podobě bodce s teploměrem. Jakmile uděláte maso, které nebude určené k okamžité konzumaci, tak ho zabalte do alobalu. Vydrží krásně teplé a dlouho šťavnaté. Ať už se tedy u vás doma koná jakákoliv událost, vždy myslete na to, že vše začíná u výběru masa. Steak z falešné svíčkové je nejen chutný, ale i vydatný. Připravte si k němu i nějaký dip a nechte si chutnat.

Zdroj obrázku: www.sxc.hu